Webcam De Rijp: KIJK !

Expositie in dorpskerk Grootschermer

Vronie Achenbach en Tini Rijvordt exposeren in Dorpskerk

Fotografie en keramiek in Grootschermer

Zaterdag 1 juli 2017 start de tweede expositie van deze zomer in de Dorpskerk Grootschermer. Vronie Achenbach en Tini Rijvordt zorgen gezamenlijk voor een gevarieerd aanbod van fotografie en keramiek. De expositie wordt op 1 juli om 16.30 uur officieel geopend, alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Vronie Achenbach

Voor Vronie Achenbach uit Alkmaar combineert fotografie twee van haar belangrijkste passies en drijfveren: de beeldende kunsten en ontmoetingen met mensen. Haar ervaring is breed: van fotograaf, beeldend kunstenaar tot welzijnswerker en manager. De afgelopen zeven jaar ligt het accent op de kunsten waarin zij beide werkvelden verenigt. In haar vrije werk laat Vronie niet louter een rooskleurige wereld zien, er zijn tevens tekenen van vergankelijkheid en lijden te zien. Hoewel dit grote thema’s zijn, valt er altijd een zekere lichtheid te ontdekken. Haar onderwerpen vindt zij in haar naaste omgeving: “Ik zie wat er is en ga hiermee spelen, al associërend ontstaan de beelden. Eenvoud en kleur spelen een belangrijke rol in mijn poging de schoonheid van alledaagse dingen vast te leggen”. Vronie heeft diverse opleidingen gevolgd, waaronder de Vrije Universiteit van Amsterdam, Bachelor of Arts.

 

Tini Rijvordt uit Wassenaar exposeert met haar schalen en vazen. Haar ontwerpen vertaalt ze naar een eenvoudig product gemaakt van aardewerk-, giet- en papierklei.

Tini Rijvordt

Tini werkt graag met ruwe texturen, de kleur ontstaat door oxiden en glazuren. In haar werken zijn altijd ronde lijnen en vormen terug te vinden waarbij ze streeft naar verfijning en schoonheid. De eigenschappen van de soort klei, de kleur en de breekbaarheid kunnen ook voor de vorm bepalend zijn. Tini is geïnteresseerd in ambachtelijke kunst en voor haar is het werken met klei een fascinerend ambacht. Zij is voormalig docente handvaardigheid en volgt sinds acht jaar cursussen keramiek bij Guus Zuiderwijk in Voorschoten.

De expositie duurt van 1 t/m 30 juli 2017 en is elke zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur vrij te bezichtigen aan het Zuideinde 5. De werken zijn te koop, een deel van de opbrengst is voor het onderhoud van de kerk.

 

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evenementen & Exposities

Prev Next

Van Bikkels tot Playmobil

VAN BIKKELS TOT PLAYMOBIL IN MUSEUM IN ’t HOUTEN HUISDe tentoonstelling SPEELGOED - van Bikkels tot Playmobil, in museum In ’t Houten Huis, toont speelgoed vanaf de 17e eeuw tot nu. Dit speelgoed is voor een groot deel afkomstig uit...

Lees verder...

Tentoonstelling Soete * Lief *

SOETE * LIEF *

In het raadhuis van Graft is dit seizoen een tentoonstelling ingericht met 17e eeuws slib en gebruiksaardewerk uit de bodem van Graft en Noordeinde.De tentoonstelling loopt van 15 april t/m 15 oktober 2017.

Dit jaar staat de rijke...

Lees verder...

Expositie in dorpskerk Grootschermer

-Locatie: Dorpskerk Grootschermer, Zuideinde 5-De expositie duurt van zaterdag 5 t/m zondag 27 augustus en is elke zaterdag + zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur-Exposanten:Ria Rijser met schilderijenCock Witte met keramiek

Contact: ellesmooij@dijk7.nl

Lees verder...

Expositie in dorpskerk Grootschermer

Vronie Achenbach en Tini Rijvordt exposeren in Dorpskerk

Fotografie en keramiek in Grootschermer

Zaterdag 1 juli 2017 start de tweede expositie van deze zomer in de Dorpskerk Grootschermer. Vronie Achenbach en Tini Rijvordt zorgen gezamenlijk voor een gevarieerd aanbod van fotografie en...

Lees verder...

Uit in De Rijp omgeving

Warenmarkt op het Wollandje in de Rijp

donderdag 29 juni 2017
Locatie: Wollandje, 1483 WG, - De Rijp

 

Filmcafé in De Groene Zwaan: Moonlight

vrijdag 30 juni 2017
Locatie: De Groene Zwaan, Rechtestraat 12-14 - De Rijp

 

Opening nieuwe expositie Dorpskerk Grootschermer

zaterdag 01 juli 2017
Locatie: Grootschermer - Andere gemeente(n)

 

Leeghwaterdagen 2017

zondag 02 juli 2017
Locatie: Gemeente Alkmaar, Schermer, Graft en De Rijp. - De Rijp

 

Expositie "Kleurrijk werk in Zwarte Kerk"

zondag 02 juli 2017
Locatie: Zuidervaart 20-22- Zuidschermer- - Andere gemeente(n)

 

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

VVV APP

Raadpleeg actuele vrijetijdsinformatie via de mobiele telefoon via de gratis VVV-app.

De app is volledig geo-codeerd, dus één keer de VVV-app downloaden en u hebt uit & thuis altijd de meest actuele vrijetijdsinformatie bij de hand.

 

Download VVV-app voor iPhones

Download VVV-app voor Androids

 

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.