Boating in the Land of Leeghwater

The protected nature reserve 'De Eilandspolder' encompasses approximately 2000 acres of which one quarter is water. This beautiful nature reserve is uniquely situated between the historic villages of Graft-De Rijp, Noordeinde, Grootschermer, Schermerhorn and Driehuizen.

The Eilandspolder is an area of marshlands rich in food for birds and water fowl. Throughout the year many rarely seen breeds of birds can be observed nesting in the area. 1% of the world's population of Spoonbill's can be found here making the Eilandspolder a renowned European bird sanctuary.

The waterways of the Eilandspolder are easily reached and open to canoes, kayaks, rowing boats, electric boats and small motorboats. A number of beautiful routes ranging in distance from 3 to 10 kilometers have been clearly set out for your boating pleasure.

 

When renting an electrical boat you will be provided with a roadmap with all kind of routes, that are corresponding with indicating signs, in the waterways, by coloured arrows.

 

Rode route: Koetenroute (6,5 km)

Gele route: Verdwenen molenroute (8,5 km)

Groene route: Picknickroute (7,5 km)

Blauwe route: Eilandspolderroute (21,5 km)

 

There are also 3 islands especially for picknickers. The VVV Tourist Office can provide further information on the routes and possibilities to enjoy this unique area. A map is available (€ 0,50).

The booklet 'Gids voor de Eilandspolder' provides ample information about the area. 

 

Groepsarrangementen
Voor groepen vanaf 10 personen zijn verschillende vaararrangementen samengesteld. Zo kunt u een vaarexcursie maken met een fluisterstille rondvaartboot en gids van het IVN of met het oude beurtschip de "Maria-Lijntje" meevaren van het Museum In 't Houten Huis in De Rijp naar het Fort bij Spijkerboor of de Museummolen in Schermerhorn.


Bedieningstijden Sluizen en Bruggen

 

Sluis West-Graftdijk

Het hele jaar door van 09.00 tot 20.00 uur. Buiten deze tijden alléén op afspraak: zie de lijst met telefoonnummers in het kastje bij de sluis.


 

Sluis en bruggen in De Rijp

April t/m september: Van maandag t/m zaterdag: van 09.00 - 11.00 uur en van 16.00 - 18.00 uur.
Op zon- en feestdagen: van 09.00 - 12.00 uur en van 15.00 - 20.00 uur.
In de winterperiode van oktober-maart alleen op afspraak en 24 uur vantevoren melden.


Tarief € 3,- voor het één maal schutten van de sluis en openen van de bruggen. Bij de sluis/brug (in de Rijp voor de Dambrug in het kastje naast de Kerk), hangt een lijstje met daarop de naam en telefoonnummer van de persoon die dienst heeft. 


Golden VVV Partner
Fluisterboot- en Fietsverhuur De Gouw

Bij de Gouw kunt u boten huren die voorzien zijn van elektrische motoren. U vaart in fluister stilte met een snelheid van 6 a 7 kilometer per uur door het gebied van de Eilandspolder. Met slechts het kabbelen van het water en het fluiten van vogels op de achtergrond, een heerlijk moment om tot ru...

Read more
ADDRESS:
Zuiddijk 2a (Hotel De Rijper Eilanden)
1483 MA
De Rijp
+31621986970
Golden VVV Partner
Fluisterbootverhuur Het Ouweland

Bij Het Ouweland kunt u boten huren die voorzien zijn van elektrische motoren. De boten varen ongeveer 6 kilometer per uur.

Doordat de motoren fluisterstil zijn, hoort u slechts het kabbelen van het water, waardoor u lekker ontspannen van de prachtige Eilandspolder kan genieten. Wij verzo...

Read more
ADDRESS:
Rechtestraat 106 (achter Restaurant Oudejans)
1483 BE
De Rijp
+31651639728
Golden VVV Partner
Kano- & Kajakverhuur Camping Tuinderij Welgelegen

Verhuur van kano's en kajaks.

...
Read more
ADDRESS:
Raadhuisstraat 24A
1484 EN
Graft
Bronze VVV Partner

Rondvaart de Rijp, vaartochten ook vanaf het sluisje, met schipper Dries de Jong.
Ziet u het witte bord bij het pittoreske sluisje in de oude kern van De Rijp? Dan kunt u mee varen achter de oude gevels van De Rijp naar het prachtige Eilandspolder. We bezoeken zelfs het kleinste snoepwinkelt...

Read more
ADDRESS:
Kerkstraat
De Rijp
0299-676987
Rondvaart Eilandspolder met schipper

Het is mogelijk om als individuele toerist, (minimaal 3 personen), een rondvaart door de Eilandspolder te maken. Een rondvaart duurt ca. anderhalf uur.
U kunt direct bij de schippers reserveren. De afvaarten zijn afwisselend: vóór de sluis in De Rijp of áchter bij Restaurant Oudejans aan de ...

Read more
ADDRESS:
Nieuwland 3
1483 BR
De Rijp
06 – 14340760
Silver VVV Partner
ikSUP Schermer

Er zijn diverse mogelijkheden zoals: Tochten - Hondensup - Workshops - Bedrijfsuitjes/partijtjes - Arrangementen.

...
Read more
ADDRESS:
Zuidervaart 8
1846 LJ
Zuidschermer
0610489287
Nic. Jonk Vaartochten

Nic Jonk-vaartocht voor groepen
Beeldend kunstenaar Nic Jonk werd geboren in Schermerhorn en woonde en werkte een groot deel van zijn leven in Grootschermer. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat hij overleed en daarom vindt er van mei...

Read more
ADDRESS:
Zwetstraat 3
1636XJ
Schermerhorn
+31(0)72 5021564

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.