Print

Haring- en Hennep fietsroute (de 18 ou 30 km)

De Haring- & Henneproute is vanaf 1 mei en tot 30 september weer open. De route, herkenbaar aan een aantal fraai vormgegeven informatiepanelen, leidt onder andere langs zes bijzondere monumenten in het Land van Leeghwater.

 

Via de Haring- & Henneproute kan iedereen op een bijzondere, plezierige en makkelijke wijze kennismaken met de historie en natuur van het Land van Leeghwater. De route leidt langs bijzondere monumenten en combineert kleine, toegankelijke historische presentaties op binnenlocaties met tekst- en beeldpanelen.

 

Het traject van de Haring- & Henneproute is boeiend en de zes locaties zijn op zich al het bezoeken waard. Bij elke locatie staat een paneel met allerlei wetenswaardigheden over dat betreffende monument. Ook is er een speciaal jeugdblokje, op ooghoogte van kinderen. Binnen vindt de bezoeker een kleine interessante expositie.

 

De route kan op elk willekeurig punt worden gestart, maar het beste is om te beginnen of te eindigen bij het museum In 't Houten Huis, Tuingracht 13, De Rijp.

 

Bij VVV De Rijp is een folder met uitgebreide informatie en routebeschrijving verkrijgbaar à € 2,50.

 

De route is nu ook aangesloten op het verhalenplatform Oneindig Noord Holland met QR bordjes.

 

ADDRESS:

Haring- en Hennep fietsroute (de 18 ou 30 km)
Geen specifieke locatie

Contact:


Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.