Print

Haring- en Henneproute

De Haring- en Henneproute leidt u langs alle historische bezienswaardigheden van het voormalige Schermereiland. Het vertelt over de strijd tegen het water, het rijke zeevaartverleden en het droogleggen van de omliggende binnenzeeën Beemster en Schermer. Er wordt een fraai beeld geschetst van hoe hier werd gewerkt, gewoond, bedijkt en ontgonnen.

De route kent geen specifiek begin of eindpunt, zodat u overal kunt instappen. Tekst- en beeldpanelen langs de route (in alle dorpen) geven u verdere informatie. De panelen zijn voorzien van aparte, korte teksten die ook kinderen zeer zullen aanspreken.

Onderweg zijn er op diverse locaties kleine exposities ingericht, meestal begeleid door een aantrekkelijke audiovisuele presentatie, in bijzondere monumenten zoals in de Grote Kerk van Schermerhorn, de Noordeinder Vermaning en in De Rijp: het Walhuis, de Waag (Raadhuis), Hervormde Kerk en Museum In 't Houten Huys.

 

ADDRESS:

Haring- en Henneproute
Geen specifieke locatie
Located in: Walking

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.