Print

Raadhuis Grootschermer

Grootschermer is trots op het oude raadhuis en wil graag belangstellenden de mogelijkheid bieden het gebouw van binnen te bekijken. Vanaf zaterdag 12 juni 2021 is het Raadhuis weer geopend voor het publiek. Het gebouw is ieder weekeinde (zaterdag en zondag) te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur.

Uiteraard dient de bezoeker zich wel aan de coronaregels te houden. Dus men wordt gevraagd naam en telefoonnummer achter te laten, de handen te desinfecteren en tijdens het bezoek moet men een mondkapje dragen. De bezoekers wordt tevens gevraagd de 1,5 meter afstand van elkaar zoveeel mogelijk in acht te nemen.

In het bijna 400 jaar oude gebouw zijn vrijwilligers aanwezig die boeiende verhalen kunnen vertellen over de geschiedenis van het raadhuis. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelfstandig een blik t ewerpen in het gebouw, waar ruim 300 jaar het bestuur van de gemeente zetelde.

De toegang is gratis. Het gebouw blijft in het weekeinde open tot en met 12 september 2021. Op de begane grond vindt u een informatiepunt, waar u leuke tips kunt krijgen over het dorp en de regio. Ook houden we daar kleinschalige tentoonstellingen over het dorp en haar omgeving. En we verkopen er leuke souvenirtjes die een directe relatie hebben met het raadhuis en het dorp.

 

ADDRESS:

Raadhuis Grootschermer
Scheefpjeserf 1
1843 JE
Grootschermer

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.