Events

Monthly View
By Month
Categories
By Categories
Search
Search
Rauw en Teder (gratis via YouTube!)
Datum: Saturday 08 May 2021, 21:00
 Location : De Groene Zwaan, Rechtestraat 12-14 - De Rijp

De Groene Zwaan: Rauw & Teder

De geplande concerten van Rauw & Teder van 8 mei, kunnen door de COVID-restricties niet doorgaan en worden uitgesteld naar een latere datum!

In plaats daarvan speelt Rauw & Teder toch, zonder publiek, in De Groene Zwaan en is dit concert gratis Live te zien via ons YouTube kanaal (Stichting De Groene Zwaan). De aanvang is 8 mei 21:00 uur.

Zodra het weer zonder restricties mogelijk is, komt Rauw & Teder terug in De Groene Zwaan voor een concert. Bezoekers die reeds een ticket hadden besteld en betaald voor 8 mei, krijgen gratis toegang tot dat concert. De overige tickets zijn later te bestellen via onze website.

We hopen dat we hiermee iedereen toch de gelegenheid geven om deze geweldige Nederlandstalige Rockband Live te zien en te horen. We hopen iedereen binnenkort weer live te kunnen ontvangen in onze zaal in De Rijp.

 

DGZ RauwTeder

RAUW&TEDER zal bij sommigen associaties oproepen met de sfeer in een bordeel, of wellicht met de drang naar de roes van drank of drugs, of met de vlucht in de nacht, of misschien met een eeuwige adoratie van een onbereikbare muze. Het is de eeuwige tegenstelling tussen de lusten en de lasten. Het muzikantenleven kent ook zulke tegenstellingen, zoals het eindeloze reizen door weer en wind, vaak tot diep in de nacht, en de magie van het op een podium spelen.

Hoe rock & roll het ook geweest zou zijn: het was niet in een bordeel, maar in de kleedkamer van een popcentrum waar Jeroen Booy (ex- The Scene, Roberto Jacketti & the Scooters) en Bart Minderman (ex- Vandenacht) elkaar ontmoetten.

Booy en Minderman besloten samen een eigen repertoire te schrijven. Zo werden er deze zomer een kleine 20 nieuwe songs geschreven en opgenomen. In het verlengde van eerdere bands spelen ze stevige rock & roll met strakke drumpartijen en harde gitaren. Hier stopt verder iedere vergelijking met het verleden.

Bij RAUW&TEDER staat de band garant voor de belofte RAUW. In de teksten passeren allerlei liefdesperikelen, vaak met enige zelfspot. Minderman zingt tegen het bandgeweld in en neemt het deel TEDER voor zijn rekening. De combinatie van hard en zacht, rauw en teder resulteert in een aantal zeer toegankelijke songs waarin je af en toe herinnerd wordt aan Iggy Pop, AC/DC, soms een beetje Bowie en zelfs Roxy Music.

Op dit moment beleeft de band een vliegende start. De try-outs zijn achter de rug; nu volop bezig met opnames en optredens. Recent is drie keer het voorprogramma bij De Dijk in Paradiso verzorgd, met lovende reacties tot gevolg! Tevens staan er radio-optredens in de agenda en ontwikkelen zich al contacten met het clubcircuit in België. RAUW&TEDER is een kersverse Nederlandse band, nog volop in ontwikkeling, barstend van rauwe ambitie en met tedere toekomstplannen.

Bezetting:

Jeroen Booy – Drums

Bart Minderman – Zang

John Kwee – Bas

Jeffrey de Weerd – Gitaar

Luke de Boer – Gitaar
   

Verdere informatie en reserveren: www.degroenezwaan.nl

Contact www.degroenezwaan.nl

The tourist office is situated in the weighing house:

 

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp

 

Telephone: +31 (02)99-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


During the winter you can only reach us by e-mail.

Openinghours 2021
Due to Covid the office will be open from May 13th between 12.00 and 15.00 hours!

Fridays through Sundays till the end of June: 12.00-15.00 hours.

Ascentionday (13-05-2021) and Whit Monday (24-05-2021): 12.00-15.00 uur.

For the following months we will inform you asap.

 

logo Alkmaar Marketing liggend fc transparant Hart van Noord-Hollandbanner laaghollandbanner museummolenMetropool AmsterdamHouten huis Logo ballen

Travel to De Rijp from Amsterdam

De Rijp is an easy 45-minute trip from Amsterdam. Busline 305 travels to De Rijp twice an hour. Look out for the bus on the river side of Amsterdam Central Station.

bus de rijp

Take advantage of the Amsterdam & Region Travel Ticket which offers unlimited travel on buses, trams, trains and metros in the Amsterdam Area for 24 hours for: 1 day - € 19.50, 2 days - € 28.00, 3 days - € 36.50.

 

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.