Events

Monthly View
By Month
Categories
By Categories
Search
Search
Opening expositie Elsbeth Pilz en Hester Pilz.
Datum: Saturday 03 July 2021, 16:00 - 19:00
 Location : Dorpskerk Grootschermer - Grootschermer

Opening expositie Elsbeth Pilz (fotografie) en Hester Pilz (objecten) in de dorpskerk van Grootschermer. 

Elsbeth Pilz Hold and Let go 380x150 

Tijdens de expositie zullen de beide kunstenaars tot een afstemming van hun werk komen rondom het thema “Herinneringen in het Landschap”. Een beweging van foto’s naar objecten en van objecten naar foto’s. Ook ander werk zal tijdens deze expositie te zien zijn, zoals de foto’s en beelden van “ de zwemmers”. Een project waarin de creatieve zussen hun werk op elkaar afstemden. Tevens zal Elsbeth een keuze uit haar documentaire foto werk laten zien en zal Hester op zichzelf staande objecten tentoonstellen.

Als documentair fotograaf vertelt Elsbeth Pilz het liefst verhalen. Verhalen over mensen, over passie, over keuzes maken in het leven. Wat maakt elk mens zo bijzonder? Elsbeth laat graag met beeld en verhaal zien hoe uniek ‘gewone’ mensen zijn. Maar niet alleen mensen , ook de natuur en het landschap zijn inspiratiebronnen om tot verhalen te komen. Het mystieke landschap vol emoties en gevoelens is een terugkerend thema dat blijft boeien.

Hester Pilz studeerde beeldhouwen en monumentale vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch, o.a. bij Karin Daan. Haar monumentale beelden, vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout of wilgentenen, hebben het landschap tot onderwerp en zijn tegelijk ook onderdeel van het landschap. Hester voerde opdrachten uit voor o.a. het Waterliniemuseum en EuroLandArt en zij nam deel aan tentoonstellingen en Land Art projecten in zowel Nederland als in het buitenland. In samenwerking met Elsbeth Pilz exposeert zij nu vooral keramisch werk.

De expositie duurt van 3 t/m 25 juli 2021 en is elke zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur, evenals de monumentale dorpskerk, vrij te bezichtigen aan het Zuideinde 5. De werken zijn te koop, een deel van de opbrengst is voor het onderhoud van de kerk.

 

Zie verder de websites:
Elsbeth Pilz http://elsbethpilz.nl/
Hester Pilz http://hesterpilz.nl

Contact www.dorpskerkgrootschermer.nl

The tourist office is situated in the weighing house:

 

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp

 

Telephone: +31 (02)99-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


During the winter you can only reach us by e-mail.

Openinghours 2021

In June every friday, saturday and sunday between 12.00 and 15.00 hours.

From july 1st. till end of September all days open between 12.00 and 15.00 hours.

 

logo Alkmaar Marketing liggend fc transparant Hart van Noord-Hollandbanner laaghollandbanner museummolenMetropool AmsterdamHouten huis Logo ballen

Travel to De Rijp from Amsterdam

De Rijp is an easy 45-minute trip from Amsterdam. Busline 305 travels to De Rijp twice an hour. Look out for the bus on the river side of Amsterdam Central Station.

bus de rijp

Take advantage of the Amsterdam & Region Travel Ticket which offers unlimited travel on buses, trams, trains and metros in the Amsterdam Area for 24 hours for: 1 day - € 19.50, 2 days - € 28.00, 3 days - € 36.50.

 

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.