Events

Monthly View
By Month
Categories
By Categories
Search
Search
Live op zondag in de Groene Zwaan
Datum: Sunday 15 May 2022, 15:00 - 17:30
 Location : De Groene Zwaan, Rechtestraat 12-1612 - De Rijp

De Groene Zwaan: Een bijzondere combinatie van twee getalenteerde artiesten, met twee totaal verschillende genres: Hayden Lester (klassiek piano) en Sien (singer-songwriter).

Hayden Lester

Hayden 300x169

Hayden Lester is een 29-jarige pianist uit Engeland. Hij begon met piano spelen toen hij 8 jaar oud was en ontwikkelde al snel een passie voor klassieke muziek, met name Beethoven en Mozart. Op de leeftijd van 20 begon hij met lesgeven in Engeland en heeft een doceerdiploma behaald. Sinds hij in Nederland is gekomen speelt hij bij de Beemsterkerk bij diensten en koren en geeft hij nog steeds les.

De sonate die hij vandaag gaat spelen is één van Beethoven’s bekendste stukken. Beethoven componeerde deze sonate tussen 1801 en 1802. Het eerste deel begint met een moment van introspectie voor het krachtige aflopende motief dit beantwoordt. Deze contrasterende ideeën zijn een terugkomend thema in het eerste deel.

Het tweede deel in Bes majeur is langzamer en zeer expressief. Het verzorgt een moment van vrede om de tumultueuze eerste en derde delen te balanceren.

Het derde deel komt terug bij originele D mineur sleutel. Het behoudt veel spanning door een constante stroom van zestiende noten. Dit creëert een gevoel van urgentie om het einde te behalen.

 

Sien

Sien 300x200

Sien is een jonge, lokale zangeres, die haar eigen liedjes schrijft en ook mooie covers zingt. Met invloeden van “Yebba” en Douwe Bob. Zij trad al verschillende keren in De Groene Zwaan op. De eerste keer toen ze dertien jaar was en iedereen stond toen al versteld van haar kracht en de gevoeligheid waarmee ze haar nummers bracht. Zij was kandidaat in The Voice of Holland kids en bracht het tot de battles.

Deze middag begeleidt zij zichzelf op piano en gitaar en vertelt ze veel verhalen over haarzelf, maar ook over veel mensen om haar heen. Liefde, vriendschap en soms verhalen die ze zelf bedacht heeft.

Kortom: er staat u een bijzondere middag te wachten.

 

Toegang gratis.

 

Organisator De Groene Zwaan, Intiem theater en concertpodium

Mobiel: +31644832537 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Contact www.degroenezwaan.nl

The tourist office is situated in the weighing house:

 

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp

 

Telephone: +31 (02)99-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


During the winter you can only reach us by e-mail.

 

Openinghours 2022

From April 1st. till end of September all days open between 12.00 and 15.00 hours.

Mind: closed from 12th September till 19th september due to fair;

October: Sundays 2, 9 and 16: 12.00-15.00 hours;
During the autumn (school) holidays: from 17th  till 30st october 12.00-15.00 hours.

logo Alkmaar Marketing liggend fc transparant Hart van Noord-Hollandbanner laaghollandbanner museummolenMetropool AmsterdamHouten huis Logo ballen

Travel to De Rijp from Amsterdam

De Rijp is an easy 45-minute trip from Amsterdam. Busline 305 travels to De Rijp twice an hour. Look out for the bus on the river side of Amsterdam Central Station.

bus de rijp

Take advantage of the Amsterdam & Region Travel Ticket which offers unlimited travel on buses, trams, trains and metros in the Amsterdam Area for 24 hours for: 1 day - € 19.50, 2 days - € 28.00, 3 days - € 36.50.

 

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.