Events

Monthly View
By Month
Categories
By Categories
Search
Search
"Antifaust" - Karavaan Festival
Datum: From Thursday 26 May 2022
To Monday 06 June 2022
 Location : Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen - Driehuizen

THEATERVOORSTELLING IN HET LAND VAN LEEGHWATER TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL
MIDDENIN DE POLDER GAAT ANTIFAUST IN PREMIERE

Antifaust Foto Zephyr Bruggen 2


Tijdens Karavaan Festival van 26 mei tot 6 juni 2022 gaat de nieuwste voorstelling van één van de jonge theatermakers van Karavaan in première: Antifaust. In de polders rondom Alkmaar, het land van de droogmakerijen uit de Gouden Eeuw, regeert de mens het water. Voor deze voorstelling heeft Zephyr Brüggen een ‘Antipolder’ gebouwd, een installatie waar niet de mens het water, maar het water de mens regeert. Hierin speelt Anitifaust, een theatraal ont-scheppingsverhaal over hoogmoed, zwarte magie en polderen.

 

Op pad met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Landschap Noord-Holland
Zephyr gaat voor haar voorstelling op pad met Marcel Poel en leert van hem van alles over polders en met name de Eilandspolder. Ook bekijkt ze de polder vanaf het water en praat Chris Rost van Landschap Noord-Holland haar bij over het landschap.

Over de voorstelling
Er wordt gespeeld bij het voormalig Juliana Gemaal, waar Faust besluit haar ziel te verkopen aan Mephistopheles, de duivel. Hij schenkt haar 24 jaar grenzeloze kennis en eindeloos genot op aarde, in ruil voor eeuwige verdoemenis. Geharnast met duikerspakken en gastanks bevechten zij het water en koloniseren ze de wereld.

 

Onderdeel van de theatrale fietsroute Expeditie Poldermeesters

Antifaust speelt in de fietsroute, die in het teken staat van landschapsmakers. Fietsend door het Land van Leeghwater en langs de oevers van het Alkmaars Kanaal geniet je van een hele dag vol verrassingen. Onderweg zie je twee kraakverse locatietheatervoorstellingen, stap je af voor koffie en gebak en praat je in het festivalhart na met een heerlijke maaltijd.

 

Deze zomer te zien op Karavaan Festival (26 mei t/m 6 juni). Oostdijk 17, Driehuizen.

Meer informatie en kaartverkoop op karavaan.nl 

OVER DE MAKER


Zephyr Brüggen (1994) groeide op tussen Amsterdam en Italië. Na een studie klassieke talen studeerde ze in 2021 af aan de Regieopleiding in Amsterdam. Haar afstudeervoorstelling ‘Lizzy & De Bacchanten’ ontving de André Veltkampbeurs.

De pers over eerder werk van Zephyr Brüggen


“Dit is theater! Totaaltheater wel te verstaan…. dit speelse meesterwerk boordevol cross-overs” - Theaterkrant over Lizzy & de Bacchanten (keuze van de criticus)

“Lizzy & De Bacchanten is een voorstelling die én conceptueel goed doordacht is én een speelse, jazzy stijl heeft. Een goed gecomponeerd geheel, dat ook ruimte biedt voor de verbeelding. Een voorstelling die in vorm en inhoud geworteld is in deze tijd; die gastvrij is, warm en uitnodigend.” - uit juryrapport André Veltkampbeurs 2021.

 

Contact karavaan.nl
M (06) 1439 1727

The tourist office is situated in the weighing house:

 

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp

 

Telephone: +31 (02)99-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


During the winter you can only reach us by e-mail.

 

Openinghours 2022

From April 1st. till end of September all days open between 12.00 and 15.00 hours.

Mind: closed from 12th September till 19th september due to fair;

October: Sundays 2, 9 and 16: 12.00-15.00 hours;
During the autumn (school) holidays: from 17th  till 30st october 12.00-15.00 hours.

logo Alkmaar Marketing liggend fc transparant Hart van Noord-Hollandbanner laaghollandbanner museummolenMetropool AmsterdamHouten huis Logo ballen

Travel to De Rijp from Amsterdam

De Rijp is an easy 45-minute trip from Amsterdam. Busline 305 travels to De Rijp twice an hour. Look out for the bus on the river side of Amsterdam Central Station.

bus de rijp

Take advantage of the Amsterdam & Region Travel Ticket which offers unlimited travel on buses, trams, trains and metros in the Amsterdam Area for 24 hours for: 1 day - € 19.50, 2 days - € 28.00, 3 days - € 36.50.

 

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.