Events

Monthly View
By Month
Categories
By Categories
Search
Search
Neon Ensemble in Grote Kerk De Rijp
Datum: Friday 23 September 2022, 20:30 - 22:30
 Location : Grote Kerk, Grote Dam - De Rijp

Neon Ensemble symfonie orkest speelt Beethoven en Brahms in Grote Kerk De Rijp

 

Vrijdag 23 september speelt het symfonie orkest Neon Ensemble – bestaande uit ruim 70 musici - stukken van Brahms en Beethoven. Na eerdere succesvolle uitvoeringen in De Rijp heeft organisator Cartouche het orkest weer uitgenodigd voor een optreden. Neonensemble 2 2022
Op het programma staan de Achtste Symfonie van Beethoven en het Dubbelconcert van Brahms voor viool en cello van Brahms. De solisten zijn Emi Ohi Resnick (viool) en Joachim Müller -Crépon (cello).

De Achtste Symfonie van Ludwig van Beethoven is licht van karakter in vergelijking met zijn andere symfonieën. Het stuk staat bekend om zijn verrassende schakeringen in volume, opzwepende ritmes en in elk deel grapjes en noviteiten. Pauken en de metronoom spelen een bijzondere (of grappige) rol in dit stuk.

In het Dubbelconcert van Johannes Brahms soleren violiste Emi Ohi Resnick en cellist Joachim Müller –Crépon. Dit stuk componeerde Brahms in 1887. Hij schreef dit werk tijdens een vakantie in Zwitserland. De lyrische rijkdom van de muziek lijkt het plezier van Brahm’s zomerverblijf te weerspiegelen…..

Solisten:
Emi Ohi Resnick is geboren in New York City. Zij maakte haar debuut in Cargenie Hal op haar 15e en treedt sindsdien internationaal op.
Joachim Müller-Crépon is geboren in Zürich, begon op zijn 5e met cellospelen en zong daarnaast in zijn jeugd in de Züricher Sängerknaben. Als cellist won hij prijzen op diverse nationale en internationale concoursen.

Kaarten kosten € 15,00. In de voorverkoop zijn deze verkrijgbaar via de website cartouche-graftderijp.nl (betaling via iDeal) en bij DA-drogist Rijkes.

The tourist office is situated in the weighing house:

 

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp

 

Telephone: +31 (02)99-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


During the winter you can only reach us by e-mail.

 

Openinghours 2022

From April 1st. till end of September all days open between 12.00 and 15.00 hours.

Mind: closed from 12th September till 19th september due to fair;

October: Sundays 2, 9 and 16: 12.00-15.00 hours;
During the autumn (school) holidays: from 17th  till 30st october 12.00-15.00 hours.

logo Alkmaar Marketing liggend fc transparant Hart van Noord-Hollandbanner laaghollandbanner museummolenMetropool AmsterdamHouten huis Logo ballen

Travel to De Rijp from Amsterdam

De Rijp is an easy 45-minute trip from Amsterdam. Busline 305 travels to De Rijp twice an hour. Look out for the bus on the river side of Amsterdam Central Station.

bus de rijp

Take advantage of the Amsterdam & Region Travel Ticket which offers unlimited travel on buses, trams, trains and metros in the Amsterdam Area for 24 hours for: 1 day - € 19.50, 2 days - € 28.00, 3 days - € 36.50.

 

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.