Events

Monthly View
By Month
Categories
By Categories
Search
Search
Roes en Ruth Elings in de Groene Zwaan
Datum: Friday 04 November 2022, 20:30 - 22:45
 Location : De Groene Zwaan, Rechtestraat 12 - De Rijp

De Groene Zwaan: Een dubbele voorstelling, met Roes en Ruth Elings.

Roes zijn Judith Oosterwijk en Sophie Laurence.

Roes en Ruth Elings 3

Judith Oosterwijk is theatermaker, studeert dit jaar af en werkt met jongeren als dramatherapeut. Daarnaast is ze jazzzangeres, dichter en columnist voor Het Lief Dagboek. Ze is geboren met een groot gevoel voor drama en dat lees je terug. Of zie je op de planken, want ook het theater is haar niet onbekend. Judith is de avontuurlijke, ze blijft je verrassen en haar hoofd zit eindeloos vol ideeën. Laat je verblinden door haar lange rode haren, grote glimlach en haar sprankelende teksten en laat je betoveren door haar zangstem.

Schrijver, theater- en programmamaker, zo kun je Sophie Laurence het best omschreven, als je haar al in een hokje wilt steken. Samen met Mercedes Coco staat ze aan het roer van Het Lief Dagboek. Ze maakt programma’s voor De Mus Amsterdam in het Torpedo Theater en publiceert opinie, verhalen en gedichten. Sophie beheert de social media voor onder andere The Tambles en is naast dat ze samen met Judith artistiek leider is, ook de zakelijk leider van Theaterduo Roes.

Roes speelt de voorstelling: "We zullen wel zien waar we terecht komen".

In 1861 reisde Alexine Tinne als eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger door de Sahara. Op die reis stuit ze op existentiële thema’s, controverses en wordt ze meer dan ooit geconfronteerd met haar verleden. Ondanks dat de wereld er destijds nog volledig anders uitzag en ze zich bijvoorbeeld verwonderde over de eerste soepen in blik, zijn de thema’s waarop ze stuit verrassend actueel. Want, kun je verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van je voorouders? En kun je het ooit goed doen? Kwesties die niet aan tijd gebonden zijn.

Ruth Elings

Ruth Elings werd in 1995 geboren in een heel klein dorpje midden in de Betuwe. Al dromend over een toekomst in de grote stad begon daar haar liefde voor muziek. Nu woont ze in die grote stad, is net afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht en staat ze aan het begin van een heel nieuw avontuur: Haar eigen liedjesprogramma’s maken. Tijdens haar conservatoriumstudie is Ruth begonnen met het schrijven van haar Nederlandstalige repertoire en niet zonder succes. Haar zelfgeschreven eindexamenprogramma ‘Randwijk’ werd beloond met een 9.

Ruth speelt haar voorstelling “Tobben”.

Met voorbeelden als Annie M.G. Schmidt, Wim Sonneveld en Yentl en de Boer combineert Ruth haar muzikaliteit met scherpe en grappige teksten. Haar ietwat wereldvreemdheid zorgt voor een frisse blik op onze manier van leven, de karakters die rondlopen op deze wereld en natuurlijk de wereld zelf. Ruth is in haar onschuld ontwapenend en laat haar publiek tijdens haar voorstelling lachen en soms een beetje huilen, maar ze zorgt er altijd voor dat je met een fijn en gelukkig gevoel het theater verlaat.
 
Organisator De Groene Zwaan, Intiem theater en concertpodium

Mobiel: +31644832537 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Entree: 12,50 (inclusief alle kosten).

Optie met theaterdiner.

 

 

 

Contact www.degroenezwaan.nl
Optie met theaterdiner, zie de website.

The tourist office is situated in the weighing house:

 

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp

 

Telephone: +31 (02)99-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


During the winter you can only reach us by e-mail.

 

Openinghours 2022

From April 1st. till end of September all days open between 12.00 and 15.00 hours.

Mind: closed from 12th September till 19th september due to fair;

October: Sundays 2, 9 and 16: 12.00-15.00 hours;
During the autumn (school) holidays: from 17th  till 30st october 12.00-15.00 hours.

logo Alkmaar Marketing liggend fc transparant Hart van Noord-Hollandbanner laaghollandbanner museummolenMetropool AmsterdamHouten huis Logo ballen

Travel to De Rijp from Amsterdam

De Rijp is an easy 45-minute trip from Amsterdam. Busline 305 travels to De Rijp twice an hour. Look out for the bus on the river side of Amsterdam Central Station.

bus de rijp

Take advantage of the Amsterdam & Region Travel Ticket which offers unlimited travel on buses, trams, trains and metros in the Amsterdam Area for 24 hours for: 1 day - € 19.50, 2 days - € 28.00, 3 days - € 36.50.

 

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.