Print

Korenmolen "de Otter"

Meelmolen "de Otter".

De Huigendijk, in vroeger tijden de enige verbindingsweg door het moerassige midden van Noord-Holland, slingert zich door het polderlandschap van de Schermer en Heerhugowaard naar het dorp Oterleek.
Net over de ringvaart, staat Korenmolen de Otter op een kruispunt van wegen en waterwegen. Eeuwenlang maalde de molen graan voor de bewoners in de wijde omtrek. Een bijzondere molen, want als enige in dit land vol molens maalt zij graan in plaats van water.

Doordat de Raphaëlstichting en de Stichting Schermer Molens een samenwerkingsverband zijn aangegaan, heeft Korenmolen de Otter vanaf januari 2008 een nieuwe functie; nl. een beschermde werkomgeving bieden aan mensen voor wie ‘gewoon’ werk te ingewikkeld of veeleisend is en waarin het ambacht centraal staat.

In het molenbedrijf werken 10 mensen met een beperking. Zij malen het graan, bakken broden en koekjes en verkopen de eigen producten – aangevuld met producten uit andere werkgebieden van de Raphaëlstichting – in de bakkerswinkel op het molenerf.

Passanten kunnen in de zomermaanden terecht voor een heerlijk kopje koffie of een verfrissing op het terras aan de ringvaart.

 

Rondleidingen, oplaadpunt elektrische fietsen, inpak klussen, en natuurlijk heel veel gezelligheid van de mensen die hier werken.. Misschien een leuk verhaal of een keer een leuke foto is misschien wel eens een goed idee..

 

Openingstijden:
ma t/m vrij 09:00 -15:30
zaterdag van 10:00 -15:00

Vriendelijke groet,

Leon van der Zee

 

 

ADDRESS:

Korenmolen "de Otter"
Noordschermerdijk 1
1842 EL
Oterleek

Contact:

072-5038212

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.