Evénements

Location : Dorpskerk, Zuideinde 5 1843 JH - Grootschermer

Podium onder de Toren presenteert: Muziektheater Andrea van Beek

‘Duets with Jim’

‘Duets with Jim’ is een muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Het verhaal gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is, de noodzaak om anders naar het leven te kijken, de eenvoud van onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood.
Het verhaal van Jim zelf gaat over pure levenslust en overgave. Jim kan niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder, klassiek zangeres Andrea van Beek, de geluiden op. Ze vroeg een aantal vooraanstaande Nederlandse componisten waaronder Ron Ford, Morris Kliphuis, Gábor Tarján, Jacob ter Veldhuis en Huba de Graaff een duet te schrijven voor haar en haar zoon.
Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl, variërend van intieme zang, jazz, klassiek en opera. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape), zingt Andrea over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid.
‘Uitgebeend muziektheater dat toont hoe weinig eigenlijk nodig is voor een indringende voorstelling (NRC Handelsblad).
Website: https://www.kapteinproducties.nl/duets-with-jim-2/

Jim Bouwens tape
Andrea van Beek sopraan
Gareth Davis basklarinet

De toegangsprijs is  € 16,50 voor niet-leden en € 14,50  voor leden.

Aanvangstijd 20.15 uur.

Heures d`Ouverture 2019

De Vendredi Saint avril 19 et dates suivantes:

En avril, mai, juin, et septembre:

les lundis jusqu'au jeudis: de 12.00 à 15.00 heures

les vendredis jusqu'au les dimanches de 11.00 heures à 17.00 heures.

En juillet et août:

les lundis jusqu'au les dimanches de 11.00 à 17.00 heures.

En octobre:

seul les dimanches le 6me de 12.00 à 15.00 heures.

Ouvert extra en octobre:

le samedi 12me  jusqu'au 27me du octobre de 12.00 à 15.00 heures (vacances d'écoles en les Pays Bas du nord et centre).

Attention: En septembre 10me jusquáu 17me fermé (Kermesse en de Rijp).