PRINT

Haring- en Henneproute

De Haring- en Henneproute leidt u langs alle historische bezienswaardigheden van het voormalige Schermereiland. Het vertelt over de strijd tegen het water, het rijke zeevaartverleden en het droogleggen van de omliggende binnenzeeën Beemster en Schermer. Er wordt een fraai beeld geschetst van hoe hier werd gewerkt, gewoond, bedijkt en ontgonnen.

De route kent geen specifiek begin of eindpunt, zodat u overal kunt instappen. Tekst- en beeldpanelen langs de route (in alle dorpen) geven u verdere informatie. De panelen zijn voorzien van aparte, korte teksten die ook kinderen zeer zullen aanspreken.

Onderweg zijn er op diverse locaties kleine exposities ingericht, meestal begeleid door een aantrekkelijke audiovisuele presentatie, in bijzondere monumenten zoals in de Grote Kerk van Schermerhorn, de Noordeinder Vermaning en in De Rijp: het Walhuis, de Waag (Raadhuis), Hervormde Kerk en Museum In 't Houten Huys.

 

ADRES:

Haring- en Henneproute
Geen specifieke locatie

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

VVV APP

Raadpleeg actuele vrijetijdsinformatie via de mobiele telefoon via de gratis VVV-app.

De app is volledig geo-codeerd, dus één keer de VVV-app downloaden en u hebt uit & thuis altijd de meest actuele vrijetijdsinformatie bij de hand.

 

Download VVV-app voor iPhones

Download VVV-app voor Androids

 

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.