Webcam De Rijp: KIJK !

Bekijk per categorie
Expositie van Ria Rijser en Cock Witte
Datum: Zondag 13 Augustus 2017, 11:00 - 17:00
 Locatie : Dorpskerk, Zuideinde 5 - Grootschermer - Andere gemeente(n)

Expositie Ria Rijser met schilderijen en Cock Witte met keramiek

Keramiste Cock Witte uit Ursem is in 1992 gestart met een cursus in keramiek, gevolgd door draai- en glazuurcursussen. Sindsdien heeft ze haar draai in de keramiek goed gevonden. Haar handgevormde objecten worden vaak Raku gestookt. De natuur en natuurvolkeren, zoals de 'Native Americans', zijn voor haar vaak inspiratiebronnen. Veel natuurelementen, waaronder dieren, komen terug in haar werk. Cock schuwt hierbij de humor zeker niet. Haar draaiwerk bestaat voornamelijk uit gebruiksvoorwerpen zoals kommen, bekers, schalen, theepotten en vazen. Atelier De Kruik is gelegen aan de Ringvaart met uitzicht op de unieke Mijzer polder: dit uitzicht werkt vaak inspirerend.

Ria Rijser uit Zuidoostbeemster was al op jonge leeftijd was geïnteresseerd in schilder- en beeldhouwkunst. Pas jaren later is zij, na het volgen van diverse cursussen, zelf actief gaan schilderen. Gebruikmakend van gouache-, acryl- of olieverf kent haar schilderkunst diverse stijlen, zowel in techniek als thematiek. De personen die zij ontmoet tijdens haar reizen zijn een grote bron van inspiratie. Ria wil haar omgeving, de dingen die om haar heen gebeuren, ‘het (on)gewone alledaagse’ overbrengen op papier of doek.

De expositie duurt van 5 t/m 27 augustus 2017 en is elke zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur vrij te bezichtigen aan het Zuideinde 5. De werken zijn te koop, een deel van de opbrengst is voor het onderhoud van de kerk.

www.raadhuisgrootschermer.nl

Evenementen & Exposities

Error: No articles to display

Uit in De Rijp omgeving