PRINT

Nederlands Hervormde (Grote) Kerk (1655)

De Nederlands Hervormde (Grote) Kerk (1655) is met name beroemd door zijn 23 gebrandschilderde ramen (Rijper Glazen). De zerkenvloer in de kerk is eigenlijk een grote verzameling van kleine monumenten.

 

Een beroemde Rijper die hier begraven ligt, is Jan Boon en zijn echtgenote Trijntje Lakeman. Verder moet uiteraard het orgel genoemd worden, het fraaie houtwerk en het kerkscheepje bij binnenkomst. In de kerk vindt u ook een model van een haringbuis, het type schip waarmee Rijpers eeuwenlang op haring visten.

Naast de kerk staat het standbeeld van de 17de eeuwse Rijper zeeman Jan Janszn. Weltevree, die in Korea gevangen werd genomen en het bracht tot adviseur van de keizer. Als herinnering aan Weltevree (in Korea 'Pak Yŏn Sang' genaamd) treft u naast de Grote Kerk in De Rijp een beeld gemaakt door Elly Baltus. Een kopie van dit beeld staat in Seoel (Zuid Korea).

 

Raadpleeg ook de websites Rijper Glazen en kerkengraftderijp.nl

 

Openingstijden Grote Kerk 2019 vanaf 5 mei tot 11 september, dinsdag tot zondag van 14.00 - 16.00 uur.

 

ADRES:

Nederlands Hervormde (Grote) Kerk (1655)
Grote Dam 6
1483 BK
De Rijp

Partnerprogramma

Partners van VVV De Rijp hebben een streepje voor. Er zijn 3 programma's: GOUD - ZILVER - BRONS. Ook VVV-partner worden? Lees dan verder...>>>

 

Word VVV-partner

VVV APP

Raadpleeg actuele vrijetijdsinformatie via de mobiele telefoon via de gratis VVV-app.

De app is volledig geo-codeerd, dus één keer de VVV-app downloaden en u hebt uit & thuis altijd de meest actuele vrijetijdsinformatie bij de hand.

 

Download VVV-app voor iPhones

Download VVV-app voor Androids

 

Contact

De Waag
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp


Telefoon: 0299-671979
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

N.B. In het winterseizoen zijn wij alleen via e-mail te bereiken.