Het Kleinste Huisje van Schermerhorn

Het Kleinste Huisje van Schermerhorn wordt gekoesterd als enig overgebleven tuindershuisje van het Schermereiland. Op het Schermereiland stonden veel van dit soort huisjes. Soms woonden er gezinnen in van meer dan 10 personen.

Het Kleinste Huisje vertelt het verhaal van het wonen en leven rond 1900 in het dorp Schermerhorn.
Ook het verhaal van Antje Tuijnma . Antje werd vermoedelijk in het huisje geboren. Zij woonde daar later met haar man en kinderen, nadat haar ouders kort na elkaar overleden. Tevens nam zij de zorg op zich voor de kinderen van haar overleden zusje Trijntje.

ADRES:

Het Kleinste Huisje van Schermerhorn